Fødevaretest

Diagnosemetoden ved fødevareintolerance er auriculomedicinsk test med lys. Grundlaget for denne testmetode er, at huden som sanseorgan reagerer på lysfrekvenser og kan genkende stoffer ved, at de bliver gennemlyst ned på huden. Reaktionen, målt på pulsen som VAS (vaskulært autonomt signal) afslører, om kroppen genkender / ikke genkender og accepterer / ikke accepterer det pågældende fødevareemne.

Testen gennemføres ad to gange, fordi der kan være såvel primære som sekundære intolerancer – det vil sige, at nogle intolerancer (de sekundære) er afledt af de primære.
Ved den første test findes måske 3-7 positive fødevarer. De fjernes fra kosten indtil næste test 4-5 uger senere.
Testen gentages og resulterer formentlig i, at der kun er et eller to fødevareemner tilbage – de primære intolerancefremkaldere, som patienten kommer til at holde sig fra i en meget lang periode på måneder eller år.

Selv efter flere måneder uden de intolerancefremkaldende stoffer kan der stadig være symptomer som migræne, hovedpine eller lignende, men andre symptomer vil være forsvundet. Det er under alle omstændigheder et udholdenhedsprojekt at blive fødevareintolerancer kvit.
Men livskvaliteten bliver hurtigt meget bedre.

Læs om Fødevareintolerance >