Fødevareintolerance

Hvad er fødevareintolerance?

Fødevareintolerance er, når kroppen reagerer negativt på den mad, du spiser. Det er du nødt til at få undersøgt, for det skal der gøres noget ved.

Det er mærkeligt, at man kan blive syg af at spise. Men sådan er det. Reaktionen kommer, hvis der er noget, man som individ ikke kan tåle, selv om andre kan. Det er ikke rart, når det rammer; men i virkeligheden er det et system, som er med til at forsvare kroppen: Reaktionen–symptomet– er en advarsel, som man ikke skal overhøre.

Man kan også blive syg, hvis man får for meget af en bestemt ting, eller hvis der mangler vigtige ting i ens ernæring. Det samme gælder med hensyn til giftstoffer–naturlige eller kemiske–og dårlig balance mellem syre og base.

Der er forskel på, hvordan forskellige typer intolerance ytrer sig, og især på, hvor hurtigt det sker. Det er nemt at se sammenhængen mellem fødevarer og symptomer, når symptomerne indtræffer øjeblikkeligt, men svært, når der går timer, dage eller uger mellem indtag og virkning.

Ved at undgå bestemte fødevarer er det muligt at forbedre sit velvære og slippe af med generende symptomer. En forudsætning for at gøre noget ved det er at få klarhed over, hvilke fødevarer, der udløser symptomerne. Derfor laver vi fødevaretest.

Fødevaretesten udreder, hvad det er for fødevarer, som kroppen reagerer på.

Se på listen nedenfor

Genkender du nogle af symptomerne fra dig selv? Så kan der være grund til at få foretaget en fødevaretest – især, hvis et fordøjelsessymptom optræder sammen med et af de andre symptomer. Det er jo ikke rart at spise sig til utilpashed og manglende velvære, når man kan slippe.

Generelle symptomer: Søvnløshed, træthed, stort søvnbehov, løbende næse, bihulebetændelse, øjenbetændelse, næsepolypper, astma.

Fordøjelse: Smerter, forstoppelse og diarré. Prutter og afføring med dårlig lugt, oppustethed, mavesår, mavekatar, colitis, unormal peristaltik, candida.

Hud: Mørke rande under øjnene, eksem, soleksem, pletskaldethed, hårtab, marmorering af hud, karsprængninger, gennemsigtig hud, kløe.

Led: Uforklarlige ledsmerter, Morbus Scheuermann, skinnebenssår.

Neuropsykologiske tegn: Kramper, migræne, svimmelhed.

Kredsløb: Hjertebanken, brystspænding eller smerter i brystet op til menstruation, forhøjet blodtryk, hvide fingre.

Gynækologi: Smerter, svamp, PMS, nedsat fertillitet, endometriose.

Psyke: Adfærdsforstyrrelse, hyperaktivitet, søvnløshed.

Læs mere om førevareintolerance: Hvordan hænger det sammen >

Læs mere om, hvordan Noerreport.com akupunktur tester for fødevareintolerance >